Trainer​

Aan de Hogeschool Utrecht ben ik opgeleid tot trainer mindfulness en ik ben lid van de beroepsvereniging de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen als categorie lid 1) en sta ingeschreven bij Stichting Mindfulness Register voor de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training. Daarnaast ben ik opgeleid aan de Academie voor Mindful Teaching (AMT) en ben ik gecertificeerd trainer voor de mindfulness training: “Aandacht werkt!” voor kinderen van 5 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar. Tevens ben ik opgenomen als MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) trainer in het A register voor het geven van compassie trainingen. Sinds jaren volg ik regelmatig retraites in binnen- en buitenland.

Op zoek naar innerlijke rust en meer balans in mijn leven, nam ik jaren geleden het besluit om meditatielessen te gaan volgen. De eenvoud en grootsheid die samenkomen bij het ontmoeten van de stilte in het hart… Die beleving van de eerste paar lessen was zo bijzonder, dat ik al snel dagelijks de tijd nam om te mediteren. Het richten van mijn aandacht naar binnen, om te onderzoeken wat daar is en het contact maken met de innerlijke stilte en liefde brachten me bij een dieper verlangen…. de wens naar waarheid in het leven.

Er ontstond stap voor stap meer ruimte en bewustzijn. Het werd een deel van mijn leven en voelde als thuis komen. Ik volgde verschillende cursussen en retraites die me verdieping, inzichten en bijzondere ervaringen brachten, waarvoor ik heel dankbaar ben. Vanuit hier is de wens ontstaan om dit te delen en mensen te begeleiden op het gebied van aandacht en bewustzijn.

Op zoek naar meer kennis en ervaring, vond ik de opleiding tot mindfulness trainer, die ik in de zomer van 2011 afrondde. Aansluitend volgde ik een mindfulness opleiding om ook kinderen te kunnen begeleiden. Mindfulness is voor mij meteen toepasbaar in het dagelijkse leven. De compassie training is een prachtig vervolg op de training mindfulness. Het brengt een mooie, waardevolle verdieping. Het helpt o.a. in het verzachten van harde stukken in jezelf en is direct bruikbaar in het dagdagelijkse leven. Dit alles bij elkaar gaf me de gewenste verdieping.

Met veel plezier en voldoening geef ik dit nu door in de mindfulness en compassie trainingen. Met als doel het ontwikkelen van bewust zijn. Als je met aandacht leeft, kun je meer genieten van het leven zoals het is bedoeld. En vanuit je oorspronkelijke kracht in het leven staan, is wat ik iedereen toe wens.             

– Mariëtte –

Scroll naar boven